Foto: SVT Design

Vattenläckan i Fränsta lokaliserad – åtgärdsarbete pågår under kvällen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen inträffade en vattenläcka i Fränsta, Ånge kommun. Läckan undersöktes och lokaliserades strax innan 13.00 och ska ha inträffat i en av huvudledningarna.

Läckan upptäcktes runt 10.30 under torsdagen och skolan och vårdcentralen i Fränsta har stått utan vatten.

– Vi vet att det rinner vatten utomhus men inte mycket mer än det. Än så länge vet jag inte hur många som påverkas men det verkar vara områden i de högre delarna av Fränsta som står utan vatten, säger vatten- och avloppschefen Emma Gustafsson på Ånge kommun.

Läckan lokaliserad

Strax innan klockan 13.00 var läckan lokaliserad.

– Vi har lyckats hitta läckan, det verkar vara en ledning som gått sönder. Den här gången gick det bra och läckan kommer att åtgärdas, säger Emma Gustafsson.

Både skolan och vårdcentralen som stod utan vatten återfick det i samband med att läckan lokaliserades.

Vattenvagn finns

På Ånge kommuns hemsida meddelar man under eftermiddagen att reparationen av vattenläckan kommer att pågå under kvällen och det är boenden i området kring Renströmsvägen och Tunförsgatan som kommer att vara utan vatten tills läckan är lagad.

Vidare meddelar kommunen att en vattenvagn finns uppställd i området där drabbade kan hämta vatten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer