Vattenläcka i Sundsvall

Publicerad

SUNDSVALL Den hittills största vattenläckan i modern historia i Sundsvall uppstod på tisdagsmorgonen på Norrmalmsgatan i centrala stan. Vattnet stod en meter högt på körbanan nedanför kommunhuset och bilar körde fast.

Vattenläckan på en huvudledning uppstod på Norrmalm i Sundsvall vid åttatiden på tisdagmorgonen. Omkring 700 liter vatten i sekunden strömmade ut. Ett hål på sex gånger sex meter uppstod i körbanan, sedan när vattnet stängdes av och jordmassor under asfalten gav vika där läckan upppstått.

– Hela sänkan ner mot Selångersån vattenfylldes och vattnet var en meter djupt, säger driftschef vid Mittsverigevatten Stefan Hanning.
Hela centrala Sundsvall och delar av ytterområden blev utan vatten.
– Det kan handla om minst 10 000 personer, säger Stefan Hanning.

Det tog en dryg timme att hitta ventilerna, på den översvämmade körbanan, och få dirigera om trafiken, för att kunna stänga av vattnet som forsade ut.
Vid tiotiden på förmiddagen hade reparationsarbetet precis börjat.
– Förhoppningsvis blir vi klara under dagen, säger Stefan Hanning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer