Foto: SVT

Vet du mer om Hästkullen?

Uppdaterad
Publicerad

SVT Västernorrland har sedan mitten av oktober bevakat händelseutvecklingen vid vindkraftparken Hästkullen i Viksjö. Det rör sig om ett femmiljardsbygge som är tänkt att bli en av Europas största vindkraftparker. Men allt står inte rätt till.

Det började med att länsstyrelsen stoppade hela jättebygget efter att det uppdagats allvarliga miljöbrister.

Sedan kom det fram att det uppstått en allvarlig konflikt mellan totalentreprenören Nordex Ab och huvudentreprenören Active Works. Företrädare för företagen har anklagat varandra för diverse felaktigheter och under tiden har bygget stått still. De som hamnat i kläm är de underentreprenörer som kontrakterats men inte fått betalt.

Journalister körs bort

Företagen är sparsamma med information om vad som egentligen händer och SVT har flera gånger körts bort från Hästkullen när vi velat ställa frågor.

Klart är att huvudentreprenören Active Works nu befinner sig i under rekonstruktion. Företagsrekonstruktören uppger att bästa utfallet kan bli en ackorduppgörelse på 25 procent. Active Works har drygt 200 miljoner i skulder och nu kan det bli så att de små företagen kan komma att få betala notan för det som inträffat.

Vet du mer om vad som händer i vindkraftparken?

Är du drabbad eller vet du mer om de personer och företag som är inblandade?

Hjälp oss att granska detta miljardprojekt. Maila eller ring till oss, du kan självfallet vara anonym.

Telefon: 060-19 01 90

Mail: vasternorrland@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet