Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Villa i Bosvedjan totalförstördes – polisen misstänker mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdag började en villa på Valknyttsvägen i Bosvedjan att brinna. Huset gick inte att rädda och nu har en anmälan om mordbrand upprättats.

Det var vid 01.14 som larmet inkom efter att närboende ringt in. Villan stod i lågor och hotade att sprida sig till såväl ett intilliggande garage som till en butik.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde dock lågorna begränsas, men villan totalförstördes i eldsvådan.

– När vi kom så brann det mycket och vi blev vi tvungna att försöka skydda intilliggande fastigheter, säger Lars Hammarström, räddningsledare.

Hade nyss köpt fastigheten

Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen, men på grund av den stora spridningsrisken så har polisen upprättat en anmälan om mordbrand.

Ägarna till villan ska ha köpt fastigheten bara några veckor tidigare och var inte på plats när det började brinna. De skulle ha flyttat in om tre veckor.

Foto: Johanna Sundbeck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.