En villa norr om Klockestrand, Kramfors kommun, brann ner till grunden. Foto: Andreas Söderberg Vestin

Villa i Kramfors kommun totalförstörd av brand – inga personskador

Uppdaterad
Publicerad

En villa strax norr om Klockestrand, Kramfors kommun, började brinna på lördagsmorgonen. När räddningstjänst nådde fram var branden utom kontroll. Ingen person har kommit till skada, men villan kommer att brinna ner, enligt räddningstjänsten

Det var vid 05.52 på lördagen som larm kom till SOS Alarm om brand i villa. När räddningstjänst kom fram var branden för långt gången, uppger Mattias Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det var ingen på plats i villan när den började brinna, men husets ägare är underrättad om branden. Huset, en 1,5 plans villa, kommer att brinna ner totalt.

Det verkar som om branden börjat i källaren enligt inre befäl Mattias Andersson. Räddningstjänst fanns kvar under lördag förmiddag för att bevaka brandhärden. Vägen förbi brandplatsen hölls avstängd under släckningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.