Brand i Ramvik utanför Härnösand. Foto: Andreas Söderberg Vestin

Villa i Ramvik brann ned – branden misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Vid 21-tiden under fredagskvällen larmades SOS om en brand i en villa i Östbytjärn utanför Ramvik i Härnösands kommun. Villan brann ned till grunden och polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

Enligt de första uppgifterna var villan övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Arbete pågick under natten för att rädda fastigheten men det slutade ändå med att den brann ned till grunden.

Under lördagsmorgonen meddelade polisen att man misstänker att branden kan ha varit anlagd.

– Villan var som jag förstår det övergiven så vi känner inte till hur det skulle ha börjat brinna av sig själv, säger Peter Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Osäkert om det finns samband

Den senaste tiden har det brunnit mycket i Härnösand. Förutom villan i Ramvik har bland annat tornet på Vårdkasen, prästboden vid Stigsjö kyrka och en husvagn brunnit upp.

– Jag tycker dock att det är för tidigt att säga om det finns ett samband med de andra bränderna som härjat, men vi utesluter det inte, säger Peter Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen. 

Brottsrubriceringen är ännu oklar och man har ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.