Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huset i Torpshammar gick inte att rädda, nu återstår bara murstocken och bråte på platsen. Se SVT:s reporter rapportera från platsen. Foto: SVT

Villa totalförstörd i brand i Torpshammar – ägaren gick till grannen och larmade

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan tre natten till måndagen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Torpshammar i Ånge kommun.

– Det var en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten beslutade om att låta huset brinna ned, säger Fredrik Hulinder, larmoperatör för räddningsregion mitt Norrland.

När räddningstjänsten kom dit med flertalet resurser var villan redan övertänd och de tog beslut om att låta huset brinna ned och såg till att förhindra eventuell spridning.

– Mannen som bodde i huset gick över till grannen och larmade, säger Fredrik Hulinder, larmoperatör för räddningsregion mitt Norrland.

Enligt ST.nu ska mannen ha omhändertagits av ambulanspersonal och blivit förd till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Fortfarande en resurs på plats

Strax efter klockan 08.00 meddelade larmoperatören för räddningsregion mitt Norrland att det är en resurs kvar på plats som arbetar med eftersläckningsarbete, för att se till att branden inte blossar upp igen. De beräknas vara kvar några timmar till.

– Branden ska utredas som allmänfarlig vårdslöshet och vi har även varit och hört mannen tidigare under morgonen, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson vid polisen i region Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.