Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten fick bryta upp väggen på villan i Kramfors för att förhindra att branden skulle sprida sig vidare. Foto: Andreas Söderberg Vestin

Villabrand i Kramfors under kontroll och ödehus i Bredbyn brinner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under onsdagsmorgonen kom larm om en villabrand i Kramfors och räddningstjänsten är på plats och har inlett släckningsarbetet. Ett par timmar senare startade också en brand i ett ödehus i Bredbyn utanför Örnsköldsvik.

Branden i Kramfors, som enligt räddningstjänsten ser ut att ha börjat i källaren, har ingen risk för spridning och inga personer befann sig i byggnaden när den startade. Styrkor från Kramfors och Nyland är på plats.

– Det är mest rök och glödbränder, vilket kan ändras men läget just nu ser rätt statiskt ut. Det ser ut som om vi blir kvar ett par timmar, vi är där och håller det under kontroll, säger Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten Medelpad.

Ytterligare brand i länet

Ett par timmar senare under onsdagsmorgonen kom ett larm angående en brand i Bredbyn utanför Örnsköldsvik. Det är ett ödehus som brinner och räddningstjänsten bedömer att det är utom räddning.

– Det är ett ödehus som är helt övertänt, nu går insatsen ut på att skydda närliggande byggnader medan det får brinna till grunden, säger Thomas Åslin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.