Fullt utvecklad villabrand i Liden – ingen kontakt med ägarna Foto: Magnus Svedlund

Fullt utvecklad villabrand i Liden – ingen kontakt med ägarna

Uppdaterad
Publicerad

Ett tvåvåningshus i Liden fyra mil nordväst om Sundsvall började brinna på fredagen. Huset brann kraftigt när räddningstjänsten anlände – och de två personerna som äger huset saknas.

Larmet kom strax före 16 på fredagen. Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen. Dessutom har man inte fått kontakt med de två personerna som bor i huset. 

– Vi har ännu inte lyckats få kontakt med ägarna. Det står en bil på gården utanför, sa räddningstjänstens inre befäl Henrik Cedergren till SVT vid kvart i femtiden.

Brandmännen på plats försökte få elden under kontroll och försökte ta sig in i huset, men det brann för häftigt för att det skulle vara möjligt.

– Det är ett svårt läge, säger Henrik Cedergren.

Polis försöker få tag i personerna som saknas

– Vi kommer inte in i huset. Vi har en rasrisk och det brinner fortfarande. I nuläget försöker vi rädda huset, säger Cedergren.

– Polisen hjälper till med att leta personerna som bor i huset och anhöriga till dem. Vi vet fortfarande inte om någon är där inne, eller om de är ute i skogen på promenad eller liknande.

Vid 18-tiden stod huset fortfarande upp, men det har brunnit hål på taket.

– Vi har en liten oro att vi inte kommer klara huset. Vi hoppas kunna söka igenom huset senare när branden är släckt. Det är lite oroande läge, säger inre befäl.

Vid 20-tiden stod huset kvar. En brandstyrka hade lämnat platsen, men polis var kvar tillsammans med räddningsledare. Det är oklart när huset kan sökas igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.