En villa i Helgum förstördes i en brand under tisdagen. Foto: Google Earth

Villabrand utanför Helgum

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till en villabrand på en ort utanför Helgum, Sollefteå kommun under tisdagseftermiddagen. Trots insatser på platsen så gick villan inte att rädda – nu ska räddningstjänsten låta den brinna ner.

Styrkor från Sollefteå och Ramsele åkte till platsen och väl där möttes de av en brand i en tvåplansvilla. Det var kraftig röktuveckling från branden.

I ett senare skede konstaterade räddningstjänsten att ingen blivit skadad i branden då ägaren till villan fanns på plats. Det är ännu oklart hur den kan ha startat.

Vi har inte kommit fram till någon möjlig orsak till branden, men den som bor där har fått hitta alternativt boende och har tak under huvudet över natten, säger André Wadell, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten fick efter ett tag kontroll på branden. Men villan gick inte att rädda. Nu låter styrkorna på plats villan brinna ner under kontrollerade former, och kommer att stanna kvar tills onsdag morgon för att se till att inga närlliggande fastigheter skadas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.