Silver och bronsmedaljörerna Foto: Niklas Andersson/Bildtorget

VM-medaljer till Vigge

Uppdaterad
Publicerad

Malin Granqvist tog silver och Marie Israelsson brons. Det blev stora framgångar för byn Vigge utanför Sundsvall i helgens draghunds-VM för polarhundar i österrikiska Scharnitz.

Malin Granqvist tävlade i fyrspannsklassen.

På grund av värmen kortade man ner fyrspannsbanan första dagen, från 8 km till 6 km, för att skona hundarna. Malin låg fyra efter första dagen, endast två sekunder från pallplatsen.  Andra dagen var också jämn men sista dagen var det Malin och vinnaren Damien Langlois från Frankrike som körde ifrån de övriga deltagarna. Malin knep silvret.

– Jag hade inte kunnat drömma om en medalj. Topp tio hade jag hoppats på, så jag är så otroligt nöjd med hundarna som har gått helt fantastiskt bra i värmen.

i sexspann tog Marie Israelsson bronsmedaljen. Tävlingarna avgjordes över tre dagar.

– Jag låg 6:a efter dagen då jag hade ett stopp som kostade en minut. Lite otur, men hundarna har gått väldigt bra och jag är så nöjd över deras prestation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.