Voons anställda får 1,4 miljoner i lönegaranti

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan SVT Västernorrland berätta att det fanns 37 anställda på konkursade Voons lönelistan och att läkarna tjänade upp till 100 000 i månaden.

Verkställande direktören tillhör de mer välbetalda med en månadslön på 70 000 kronor. När hon tillträdde sin tjänst som vd hade hon samtidigt kvar en deltidstjänst som utvecklingsstrateg på Sollefteå kommun.

Får lön från staten

Löneuppgifterna har blivit offentliga sedan de anställda på Voon efter konkursen fått del av den statliga lönegarantin. I dagarna har konkursförvaltaren skickat in de anställdas löneuppgifter till länsstyrelsen för att pengarna ska betalas ut och det är därifrån SVT kunnat begära ut uppgifterna.

Många anställda

Av de handlingar som konkursförvaltaren skickat in till länsstyrelsen framgår att vårdcentralen hade ett förhållandevis stort antal anställda. Den statliga lönegarantin för oktober som nu betalas ut av länsstyrelsen omfattar 37 personer varav sju läkare. Totalt är det nära 1,4 miljoner som ska betalas ut i innestående oktoberlön.

Flera läkare under utbildning

De tre högst betalda distriktsläkarna får ut 100 000 kronor vardera, men vid vårdcentralen har det också arbetet ett antal läkare under utbildning som haft lägre lön.

Verkställande direktören kommer att få ut 98 000 från lönegarantin för oktober, varav 70 000 är månadslön och 28 000 retroaktiv ersättning.

Vårdcentralens verksamhetschef tjänade 42 000 i månaden enligt uppgifterna till länsstyrelsen.

Tio läkare i våras

I våras uppgav Voon att de hade tio fast anställda läkare. Nu uppges på Voons officiella hemsida att det rör sig om tre distriktsläkare och sex ST-läkare under utbildning.

En distriktsläkare i Sverige tjänar i genomsnitt 77 900 kronor per månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet