Foto: Hans Lindblom/SVT

Två häktade för misstänkt mord i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen hittades en ung man död i en bostad i Ånge. Tre personer greps som misstänkta för inblandning i mannens död. Två män häktades på fredagseftermiddagen vid Sundsvalls tingsrätt skäligen misstänkta för mord. Bägge nekade under förhandlingen till brott.

Polisen rubricerar dödsfallet i Ånge som misstänkt mord, kort efteråt greps två män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i mordet.

Under torsdagen greps och anhölls ytterligare en man för att ha varit delaktig i mannens död. Han släpptes på fri fot under fredagseftermiddagen, men brottsmisstankar kvarstår mot mannen enligt kammaråklagare Marie Reutne.

Ångemordet 2019

Det misstänkta mordet av den unge mannen har skakat om Ånge. För att ge stöd höll kyrkan öppet på torsdagen.

Den döde är i 20-års åldern och förundersökningen som leds av kammaråklagare Marie Reutne har hittills omgärdats av sträng sekretess. Såväl försvarare som åklagaren har yppandeförbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ångemordet 2019

Mer i ämnet