Foto: SVT / arkiv

Ytterligare två personer häktade för grovt jaktbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna från Stockholmsområdet, har häktats misstänkta för grovt jaktbrott. Åklagaren i ärendet bekräftar att det handlar om samma förundersökning som mot den Sollefteåbo i 50-årsåldern som tidigare häktats, uppger allehanda.se

Utredningen omges av sträng sekretess. Kammaråklagare Lo Jonsson som leder förundersökningen har hela tiden varit mycket sparsam med kommentarer kring utredningen.

Flera hundra kilo slaktat kött och döda kroppar efter älgar ska bland annat ha beslagtagits i Sollefteåbons bostad när han greps, berättar allehanda.se

Åtalet skjuts upp – igen

Mannen anhölls i slutet av sommaren och häktades den 13 augusti. Sedan dess har han omhäktats tre gånger.

Nu på tisdag går häktningstiden för honom ut igen men det blir inget åtal i ärendet den här gången heller.

– Det är en väldigt omfattande utredning, säger Lo Jonsson till allehanda.se

På sannolika skäl

Sammantaget tre personer sitter nu alltså häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott, vilket är den starkare misstankegraden. Det är ännu inte känt vilken koppling Sollefteåbon har till de två andra personerna i härvan.

Det är heller inte känt om de grova jaktbrotten misstänks ha skett enbart i Sollefteå kommun eller i fler områden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.