Erna-Stina (t.v.) under kostymprovning av Zombiebekämpar-outfits Foto: SVT

Inspelningen av Zombie igång i Härnösand – stoppades av coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

I mars tvingades SVT ställa in inspelningen av barnprogrammet Zombie som skulle ha filmats på Hemsö fästning i Härnösand, och det på grund av coronaviruset. Men nu är inspelningarna igång.

Under fredagen fanns 48 personer i simhallen i Härnösand för att arbeta med inspelningarna. En av dem var 11-åriga Erna-Stina Edholm Skanfors från Häggdånger.

– Jag är med i insatsstyrkan och vi ska försöka hitta ett botemedel till zombiesjukan. Idag har vi blivit jagade av zombies bland annat, berättar Erna-Stina.

Coronaviruset i Västernorrland

Hur märker du av corona-restriktionerna?

– Det är extra viktigt att tvätta händerna och använda handsprit, inte så mycket annat. Jag var mest orolig innan att jag skulle bli sjuk så att jag inte kunde vara med på inspelningarna, säger Erna-Stina.

Lever i bunker

För att säkerställa att ingen smitta sprids har SVT gjort vissa korrigeringar i manus så att det inte är lika många i de olika scenerna. Dessutom har personalstyrkan begränsats och filmteamet lever rätt isolerade i en bunker på Hemsö fästning.

– Alla är symptomfria och vi är väldigt noga med handsprit, säger projektledaren Maria Höglund. Senare kommer även Heidi Moore från Örnsköldvik att ansluta till inspelningarna som pågår till den 25 september. 

Den tredje säsongen av SVT:s barnprogram har premiär vecka 52.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet