• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ytterligare lägenheter byggs nu på Öster Mälarstrand i Västerås. Denna gång hyresrätter, och enligt Mimer själva, med realtivt höga hyror för kommande hyresgäster. Se mer i klippet. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Mimer storsatsar på hyresrätter i attraktivt läge i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen togs första steget i bygget av kvarteret Förseglet på Öster Mälarstrand i Västerås. Det är kommunala bostadsbolaget Bostads AB Mimer som via Peab, låter bygga kvarteret Förseglet. Det ska byggas 183 hyresrätter och inflyttning är beräknad till senare delen av 2024.

– Här kommer det bli relativt höga hyror, det blir det i det här läget, men vi försöker försörja så gott vi kan i alla olika lägen och alla olika prisnivåer, säger Mikael Källqvist, vd Bostads AB Mimer.

Kommunen hoppas att nyproduktion, även om det blir relativt höga hyror på dessa lägenheter, ska skapa flyttkedjor vilket gynnar bostadsmarknaden i dess helhet.

– Vi kan aldrig ha som idé att bygga nyproduktion för de ekonomiskt svagaste grupperna, men däremot när det blir fler bostäder totalt så minskar bostadsbristen, säger Jesper Brandberg (L) ordförande i fastighetsnämnden Västerås Stad samt ordf i Bostads AB Mimer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.