Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Daniel Blomberg, kanslichef Västerås BK 30, om vad kompensationsstödet på 407 000 kronor betyder för föreningen. Foto: SVT/Melker Blomberg

Miljoner i kompensationsstöd till idrotten Västmanland – Västerås BK 30 får mest

Uppdaterad
Publicerad

50 idrottsföreningar i Västmanland har fått kompensationsstöd för perioden juli-september på totalt 2,4 miljoner kronor. Stödet är regeringens satsning för att hålla klubbar och föreningar flytande under den rådande coronapandemin.

Stödet ska täcka uteblivna intäkter från publik och kostnader för event och turneringar som inte kunnat genomföras under nuvarande situation.

– Summan är avsevärt lägre än i våras då Västmanlands föreningar sammanlagt fick ta del av 9,3 miljoner. Det beror bland annat på att färre stora cuper fanns planerade i Västmanland under kvartal 3 samt att sommarmånaderna är lågsäsong för flera idrotter. En annan parameter är att många föreningar lyckats ställa om sin verksamhet utifrån de restriktioner som råder, säger Marie Persson på Riksidrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna Västmanland i ett pressmeddelande.

Nya pengar att söka

I januari nästa år kommer ansökningar av kompensationsstöd för perioden 1 oktober till 31 december 2020 att kunna göras.

– Då tror vi att trycket kommer att vara ännu hårdare. Vi ser att fler idrotter påverkas på ett tydligare sätt under inomhussäsongen, samtidigt som råd och restriktionerna har skärpts avsevärt under hösten, säger Marie Persson.

I klippet berättar Daniel Blomberg, kanslichef Västerås BK 30, vad stödet på 407 000 kronor betyder för klubben.

1) Västerås BK 30, 407 000 kronor

2) Skiljebo SK, 284 000 kronor

3) IFK Sala, 271 000 kronor

4) Västerås Gymnastikförening, 193 000 kronor

5) Västerås SK Bandyklubb, 122 000 kronor

6) Fagersta Motorklubb, 86 000 kronor

7) Västerås Friidrottsklubb, 83 000 kronor

8) Köping Hockey Club, 72 000 kronor

9) Norbergs Cykelklubb, 68 000 kronor

10) Skultuna Idrottssällskap, 58 000 kronor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer