Foto: TT/Anders Wiklund

35-åring åtalas för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man åtalas för våldtäkt mot barn efter att han ska ha haft samlag med en 14-årig flicka vid en idrottsplats i Västmanland. Enligt åtalet ska mannen vetat om flickans ålder och haft både vaginalt och analt samlag med henne.

Enligt åtalet ska flickan och 35-åringen kommit i kontakt med varandra via en chattsida. Utdrag av deras chattkonversationer och bilder på flickans profil står bland annat som del av bevisningen mot mannen som enligt åtalet bör ha känt till eller i alla fall antagit flickans ålder via den informationen.

Våldtäkten ska ha skett 2013 i en bil vid en idrottsplats i Västmanland och enligt åtalet ska flickan nyligen fyllt 14 år.

Mannen har sedan tidigare dömts för ett liknande brott 2015.

– Den åtalade är dömd sedan tidigare och ska då på ett liknande sätt lurat en annan underårig flicka att ha sex med honom, säger åklagaren i fallet Fredrik Ingblad.

Hur kommer det sig att brottet som skedde 2013 tas upp först nu?

– Det kom till polisens kännedom först nu. Det är vanligt i sådana här fall med unga målsägande att när det väl händer så vågar man inte prata om det och kanske heller inte förstår vad man utsatts för utan det förstår man först senare, säger Ingblad.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.