Foto: Polisen/TT

Källa: Fynd kopplar bil till sommarstugemord

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Västmanland har polisen gjort fynd i den bil som beslagtagits i utredningen av sommarstugemordet utanför Arboga. Bilen är skriven på det bolag som ägs av den mördades 41-åriga dotter, som också suttit anhållen misstänkt för mordet. Fynden betraktas som mycket heta och är konkreta. – Det här kan mycket väl vara ett genombrott, säger en poliskälla.

En 68-årig man mördades och hans 63-åriga fru knivskadades i sin sommarstuga utanför Arboga den tredje augusti i år. Polisens hetaste spår i utredningen har varit en tegelröd Volkswagen Touran, som ägs av den mördades dotter.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Västmanland kan polisen nu koppla bilen till brottsplatsen och brottet.

Arbogafallet

”Inte så smart” 

Vad är det för fynd som har gjorts i den tegelröda Volkswagen?

– Det kan jag inte kommentera, säger Anders Hedström, presstalesman på polisen Västmanland.

Enligt SVT Nyheters källa har man hittat konkreta fynd i bilen. Hur kan du kommentera det?

– Jag pratade med utredare i fallet för en halvtimme sedan och då var det ingenting nytt. Är de uppgifterna riktiga så kommenterar vi dem inte under pågående förundersökning. Det är ju inte så smart, eftersom gärningsmännen ju kan läsa om det också, säger Anders Hedström, presstalesman på polisen Västmanland.

”Kan inte kommentera fynd”

Enligt SVT Nyheters källa ska bilen ska nu vara kopplad till brottsplatsen och brottet?

– Det jag kan säga är att vi har den i beslag. Men eventuella fynd kan vi inte kommentera, säger Anders Hedström, presstalesman på polisen i Västmanland.

Den 41-åriga kvinnan greps den 16 augusti på Arlanda, och var då misstänkt för brottet. Tre dagar senare släpptes hon på fri fot och hon befinner sig just nu i Thailand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet