Nu har hyresgästerna i 749 lägenheter fått ny hyresvärd. Foto: Mimer

765 miljoner för 749 lägenheter på Skallberget och Bäckby

Publicerad

Nu är det klart vem som kommer att köpa Mimers 749 lägenheter på Skallberget och på Bäckby i Västerås: D. Carnegie & Co. Prislappen: 765 miljoner.

Det var i april i år som det kommunala bostadsbolaget Mimer meddelade att de inlett en försäljning av fyra fastigheter i Västerås: två på Skallberget och två på Bäckby. Sammanlagt handlar det om 749 lägenheter vars hyresgäster nu kommer att få nya hyresvärdar.

Det blir D. Carnegie & Co som kommer att köpa fastigheterna, det beslutades på Mimers styrelsemöte idag. Fastighetsaffären kommer slutgiltigt att klubbas igenom på Västerås kommunfullmäktige i februari.

Anledningen till försäljningen är, enligt Mimer, att de är dominerande på dessa områden och blir än mer dominerande i och med den nyproduktion som tillkommer. Tidigare har Vänsterpartiet i Västerås uttryckt kritik mot försäljningen.

Enligt Mimers VD, Mikael Källqvist, var det en enig styrelse som klubbade igenom beslutet. 765 miljoner blev prislappen för de fyra fastigheterna i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer