”Vi har varit framgångsrika under den här perioden så vi kommer att ta med oss de erfarenheterna framåt”, säger Dennis Helfridsson vd för ABB Sverige. Hör hur han resonerar kring distansarbete i videon. Foto: SVT/ABB Sverige

ABBs vd: ”Alla tjänstemän jobbar hemifrån”

Publicerad

ABB, som är en av länets största arbetsgivare, gick tidigt under pandemin över till att så många som möjligt skulle jobba på distans.

– I stort sett alla tjänstemän jobbar hemifrån sen en väldigt lång tid tillbaka, säger Dennis Helfridsson vd för ABB Sverige.

Enligt Helfridsson har koncernen varit framgångsrik under den här perioden och nu ska man titta på i vilken utsträckning man ska använda sig av distansarbete framöver.

– Vi har skickat ut en enkät till de anställda som de svarar på just nu, som vi ska dra lärdomar av, säger Dennis Helfridsson.

Hör mer från ABB Sveriges vd Dennis Helfridsson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.