Foto: TT

Advokat prickad – skickade hot-sms

Uppdaterad
Publicerad

En advokat och ordföranden i ett svenskt idrottsförbund blev prickad av Advokatsamfundets disciplinnämnd för formuleringar i ett sms som han skickat till den tidigare förbundsordföranden i idrottsförbundet.

Meddelandet skickades som en del av en infekterad strid i förbundet 2016, som uppstod efter uppgifter om pengatvätt och bedrägerier i miljonklassen.

”En sak ska jag lova dig direkt. Om du någon gång mer nämner mitt namn på ett officiellt forum – eller att du tillåter att det händer från ...hemsida på något vis så kommer jag att verka för att du omedelbart frihetsberövas av svensk polis, åklagare och domstol”, ska advokaten ha skrivit.

I sms:et skrev han även att kollegan gjort sig skyldig till rasism och diskriminering.

”Ord mot ord”

Nämnden konstaterar att ord i flera avseenden står mot ord. Dock menar nämnden att advokaten ”åsidosatt sina plikter som advokat” genom att skicka sms:et.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.