Kammaråklagare Jessica Wenna. Foto: TT

Åklagaren kallar nytt vittne inför hovrättsförhandling

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter bekräftar nu att det var Johanna Möller som tecknade livförsäkringen utan sin ex-makes vetskap. Uppgifterna kommer från ett nytt vittne som åklagaren åberopat inför förhandlingen i hovrätten.

I samband med att förhandlingarna om sommarstugemorden startar i hovrätten den 7 november vill åklagaren att ett nytt vittne ska förhöras. Det handlar om nya uppgifter som stärker att det var Johanna Möller som tecknade sin tidigare makes livsförsäkring utan hans kännedom.

– Vittnet ska berätta att Johanna Möllers make inte har tagit del av någon post eller kommunikation kring den försäkring som var tecknad å hans vägnar, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

Dömdes till livstid

Johanna Möller dömdes i tingsrätten till livstidsfängelse för mord, mordförsök och anstiftan till mord. Samtidigt dömdes hon även för grovt bedrägeri.

Enligt åklagaren var ett av motiven bakom makens död att få pengar från hans livsförsäkring. Själv har Johanna Möller nekat till att ha tecknat försäkringen och menade att ex-mannen själv kunde ha gjort det och tagit del av brev från försäkringsbolaget på deras gamla adress.

Men det är uppgifter som det nya vittnet tillbakavisar.

Kontaktade själv polis

Vittnet som åklagaren nu åberopar kontaktade själv polisen efter att hen hört Johanna Möller uppge de falska uppgifterna i tingsrätten.

– Det här vittnet är en person som själv vänt sig till polisen, säger Jessica Wenna.

De nya uppgifterna som kommer fram i och med det nya vittnet kommer inte att påverka utgången av målet.

  – Hon är dömd för mord av maken och för grovt försäkringsbedrägeri så för min del kan inget ändras. Men det kan ändå bringa klarhet i de frågetecken som finns i den här frågan, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbogafallet

Mer i ämnet