Kvinna misstänks ha blivit misshandlad på äldreboende i Sala

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen larmades ambulans till ett äldreboende i Sala där personal hade hittat en kvinna i 90-årsåldern skadad och blodig. Polisen misstänker att kvinnan blivit misshandlad. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

När ambulanspersonalen kom till äldreboendet gjorde de bedömningen att det inte handlade om en fallolycka, utan att skadorna uppkommit genom våld. Man larmade då polisen som gjorde samma bedömning – att det rör sig om en misshandel.

– Vi har hållit förhör med personal på boendet och vårdpersonal på sjukhuset, men kvinnan har vi inte kunnat förhöra eftersom hon är gammal och dement och inte kan tala om vad som hänt. Det försvårar utredningsläget. Just nu är gärningsmannen okänd, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisens region Mitt.

Enligt polisen vårdas kvinnan fortfarande på sjukhus, men man har inga ytterligare uppgifter om hennes tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.