Äldre kvinna skadades av vätska när hon öppnade brevlåda

Uppdaterad
Publicerad

När en kvinna i 80-årsåldern skulle öppna en brevlåda på onsdagskvällen skadades hon av någon form av vätska. Polisen kallades till platsen – och då kom ett gäng ungdomar fram till patrullen och erkände att de hade placerat vätskan i brevlådan. Senare visade det sig att flaskan var en så kallad PET-flaskesmällare som tillverkats av ungdomarna, enligt VLT.

På onsdagskvällen fick polisen larm om att en kvinna i 80-årsåldern ska ha skadats av någon slags oidentifierbar vätska på Nordanby gärde i Västerås.

– När kvinnan öppnade en brevlåda ska hon ha fått vätskan på sig, säger Tobias Ahlén vid polisens ledningscentral.

Kvinnan var vaken och talbar och har förts till sjukhus. Flera polispatruller larmades till platsen.

– När de var där så kom ett gäng ångerfulla ungdomar fram och berättade att de hade placerat ett föremål i brevlådan. En flaska, säger Tobias Ahlén.

Frätande propplösning

Under torsdagen har händelseförloppet klarnat, rapporterar VLT. Tidningen, som pratat med polisens presstalesperson Johan Thalberg, skriver att flaskan var en så kallad PET-flaskesmällare innehållande frätande propplösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.