Lilla hästen Gusten tillsammans med Göte Barse, boende, och Ann-Katrin Dahlström, undersköterska, på äldreboendet Bryggeriet i Sala. Foto: Jenny Berggren/SVT

Äldreboende i Sala fick oväntat besök – av hästen Gusten

Uppdaterad
Publicerad

I veckan fick äldre på boendet Bryggeriet i Sala ett för dem både oväntat och ovanligt besök. Hästen Gusten dök upp för att sprida lite extra julglädje.

– Nejmen – är det en häst?! var en av de första reaktionerna hos de boende när den fyrbenta 22-åringen kom klapprande i korridoren. Dagen till ära iklädd tomteluva och med bjällror på nosen.

Djur på äldreboenden är inget nytt, men på de flesta boenden tillhör nog ändå hästar – särskilt inomhus – ovanligheterna.

– Barn och djur är ju bra för och ger glädje till äldre. Det är något många har en relation till. Det här var ett initiativ från en ur personalen som erbjöd sig att ordna, och då tänkte vi: Absolut! säger Malin Johansson, enhetschef.  

Se mer från Gustens besök på äldreboendet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.