I samband med händelsen riktade en person en pistol mot en polis. Foto: Jenny Berggren

Trio försökte ta sig in i polishuset i Västerås – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern har anhållits misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott efter att han tillsammans med två personer försökt ta sig in i polishuset i Västerås.

Händelsen inträffade strax före klockan 15 på fredagseftermiddagen.

– Tre personer i en bil försökte ta sig in genom grindarna till polisstationen i Västerås. I samband med det riktade en av dem en pistol mot en polis, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Poliser på plats fick ut personen ur bilen och grep honom. Den gripne är en pojke i 15-årsåldern. Han anhölls under fredagskvällen, misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott.

Ingen person skadades vid händelsen.

De andra personerna i bilen var en man i 60-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. De togs med för förhör, men fick senare gå och är inte misstänkta för något brott. Polisen vill inte säga vilken relation de inblandade har till varandra eller något om motivet.

Vad händer nu?

– Vi forsätter förhöra de inblandade och ska undersöka det beslagtagna vapnet och bilen, säger Daniel Wikdahl.

Pistolen bedöms inledningsvis som skarp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.