Angeliqa Mejstedt från Västerås driver Sveriges största vandringsblogg. Här ger hon dig sina bästa tips för en lyckad vandring. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Angeliqa lever för att vandra – här ger hon sina bästa tips

Publicerad

Angeliqa Mejstedt är uppväxt med vandring och har pilgrimsvandrat i över tre länder. I dag driver hon Sveriges största vandringsblogg och har precis gett ut sin första bok. Man kan nog säga att Angeliqa från Västerås lever för att gå.

Hon har egen blogg och podcast. Hon föreläser och har skrivit en bok om att vandra. Allt började med att hennes mormor tog med henne ut i naturen när hon var liten.

För Angeliqa Mejstedt från Västerås handlar livet om att få uppleva naturen på nära håll, så pass mycket att hon nu har gjort det till sitt yrke.

– Det kan vara den där stunden efter en lång vandringsdag när du sätter dig ned vid vattenbrynet, tänder en brasa och ser lågorna dansa under månskenet. När livet för en stund är helt fulländat. När det inte finns något igår eller något imorgon, bara här och nu. Det är det som jag kallar för “hikefulness“, säger Angeliqa Mejstedt.

Två fantastiska vandringsleder

Bruksleden och Sörmlandsleden är båda bra vandringsleder för nybörjaren enligt Angeliqa. På Bruksleden letar man sig fram längs Norberg och Fagersta där det finns mycket att upptäcka och bra dagsvandringar att gå.

– Man kan se både blå grottor och vandra upp för landsberget där det finns ett utsiktstorn med utsikt över hela Västmanland. Sen finns Sörmlandsleden, där man kan upptäcka hur mycket som helst. Där kan man knalla och gå från Stockholmstrakten och ut i mellansverige, säger Angeliqa Mejstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer