Den unga kvinnan hittades av en hundpatrull. Foto: SVT

Misstänkta våldtäktsmän i Västerås släppta

Publicerad

De tre ynglingar som varit anhållna misstänkta för en våldtäkt i Västerås i söndags släpptes under tisdagen på fri fot. Åklagaren säger att misstanke kvarstår och att polisutredningen fortsätter.

Det var på söndagskvällen som de tre tonåringarna anhölls misstänkta för grov våldtäkt på en ung kvinna i Västerås. På tisdagen hölls flera polisförhör under dagen. Nu har de släppts på fri fot.

– Vi beslutade att frige samtliga. De är dock fortfarande skäligen misstänkta, säger Eva Uggla åklagare och förundersökningsledare.

Försvårar utredningen

Eva Uggla menar att det försvårar utredningen om de misstänkta är på fri fot, men att bevisningen i dagsläget inte räcker för att få de tre tonåringarna häktade.

– Min klient och övriga har precis släppts. Eftersom de är så unga är det normala att inte hålla dem kvar, men jag tror inte att man kommer kunna gå vidare till åtal i det här, säger Andreas Simon som är försvararsadvokat till en av ynglingarna.

– Min klient är naturligtvis lättad, säger Per Svedlund, försvararsadvokat till en annan av de misstänkta.

Misstanke kvarstår

Åklagare Eva Uggla meddelar att den skäliga misstanken mot samtliga kvarstår och att utredningen kommer fortsätta för att säkra andra sorters spår.

– Om det framkommer något nytt så kan det här givetvis ändras, säger Eva Uggla.

”Frivillig sexakt”

Den kille som Andreas Simon företräder förnekar att det ska ha rört sig om en våldtäkt.

– Min klient har berättat detaljerat och utförligt på ett trovärdigt sätt vad som hänt. Han menar att det här har varit en frivillig sexakt, säger försvarsadvokaten Andreas Simon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer