Arbetsledare i Fagersta tog extrapersonal på rumpan – döms för sexuellt ofredande

Publicerad

En arbetsledare på en restaurang i Fagersta har vid upprepade tillfällen på jobbet tagit en ung kvinna på rumpan. Nu har han dömts till dagsböter och ska betala skadestånd för kränkningen.

Kvinnan som jobbade extra på restaurangen har berättat hur det ofta hände i baren eller i diskrummet. Mannen, som är i 45-årsåldern, ska bland annat också ha kallat henne sitt ”nya lammkött” till en bekant.

Kvinnan uppger att hon stannade på restaurangen för att hon behövde pengarna, men polisanmälde mannen när hon slutat efter inrådan av en förälder.

Mannen medger att det hänt vid ett par tillfällen men hävdar att det varit på skoj och något han gör med alla sina vänner – även manliga.

Västmanland tingsrätt menar dock att oavsett syfte så borde mannen ha förstått att agerandet hade tydlig sexuell prägel och var kränkande.

Han döms att betala 60 dagsböter och 5 000 kronor i kränkningsersättning till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.