Foto: SVT

Hon är årets ridlärare

Publicerad

Får pris för engagemang och kunskap.

Utanför Västerås, på Stora Ekeby ridskola jobbar årets ridlärare 2013. Cicki Stibbern har jobbat på ridskolan i 23 år och nominerades av sina kollegor för det prestigefyllda priset. Svenska Ridsportförbundet som delar ut priset motiverar varför de utsett Cicki Stibbern till årets ridlärare så här:

”Utmärkelsen ”Årets Ridlärare 2013” får Catarina för sitt djupa engagemang och sin förståelse för ridskolans olika aktiviteter på alla nivåer. Catarina har en stor klokhet, omsorg och kunskap om och för sina kollegor hästarna. Hon är grundare till och har ett stort engagemang i föreningens KLARA-sektion för ryttare med funktionsnedsättning. Catarina har ett stort intresse och engagemang för flyktingbarn och samarbetar med integrationsenheten i Västerås, med syftet att öka integrationen i samhället och låta flyktingbarnen ta del av det ridklubben står för.”

– Det är jätteroligt, men jag blev väldigt förvånad när de ringde upp mig i fredags. Det är mina kollegor som nominerat mig, säger Cicki Stibbern.

På frågan om vad hon tror hon har som gör henne till en bra, eller faktiskt årets bästa, ridlärare svarar hon:

– Kanske för mitt långa och djupa engagemang i mitt arbete. För att jag tycker det är roligt att tillsammans med mina kollegor hästarna lära människor rida på ett säkert sätt.

I nästa vecka delas utmärkelsen Årets ridlärare 2013 ut under Ryttargalan på Berns i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer