Arg bilist attackerade busschaufför

Publicerad

Två män i en bil som trängt sig förbi en buss på E18, väster om Hallstahammar, hindrade trafiken och hoppade av för att attackera busschauffören under lördagskvällen.

Det var strax innan 18 på lördagen som männen gav sig på bussen med slag och sparkar. En av dem tog sig in i bussen och anföll chauffören.

Ett vittne som filmade händelsen från en bil, bakom bussen, anfölls av den andra mannen och blev fråntagen sin mobiltelefon.

Upprinneslen – en misslyckad omkörning

Händelsen inträffade på en så kallad 2 – 1 väg, där omkörning kan ske under kortare sträckor.

– Personbilen låg i omkörningsfilen och uppfattade för sent att filerna gick ihop. Det blev en sammanstötning med bussen, säger Christina Hagström som är stationsbefäl vid polisen i Västmanland.

Bilen fick gå in bakom bussen tills filerna blev 2 igen. Bilen körde då om och stannade när filerna gick ihop. Bussen tvingades också stanna och där skedde attacken mot busschauffören och mot vittnet som filmade.

– Vi kommer hålla förhör under eftermiddagen för att reda ut det exakta händelseförloppet, säger Christina Hagström.

En av männen anhållen

Mannen som gav sig på vittnet greps av polisen misstänkt för rån, misshandel, övergrepp i rättssak, skadegörelse och vårdslöshet i trafik. Han är nu anhållen. Den andra mannen är misstänkt för misshandel, skadegörelse och vårdslöshet i trafik.

Båda männen är i 30-årsåldern.

Enligt polisen ska ingen av de inblandade ha behövt vårdas på sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer