Omsättningstapp på över 80 procent under 2020 och en mycket osäker vår väntar ACC i Västerås. Foto: Fredrik Björkholm/ SVT

Aros Congress Center varslar all personal: ”Går inte längre”

Uppdaterad
Publicerad

Konferensanläggningen Aros Congress Center i Västerås varslar samtliga medarbetare på grund av arbetsbrist under coronapandemin.

Beskedet kom under tisdagen efter förhandlingar mellan arbetsgivare och facket. All personal kommer att sägas upp från och med 13 januari. 

”Det är med tungt hjärta som vi ser oss tvingade att fatta dessa dramatiska beslut. Vi har kämpat under större delen av 2020 för att kunna behålla Aros Congress Centers unika kompetens och lojala medarbetare men nu går det inte längre”, säger bolagets vd Tobias Hultberg i ett pressmeddelande.

Totalt rör det sig om 20 personer som blir av med sina jobb.

– Vi trodde att pandemin skulle ge med sig, men vi ser att vi under 2021 inte kommer kunna genomföra några större möten och evenemang som vi är byggda för. Därför kommer detta tuffa beslutet, säger Tobias Hultberg till SVT.

Enigt Hultberg är det oklart när verksamheten kan återupptas igen.

Konferensanläggningen, som är den största i länet, tappade upp till 90 procent omsättningen under 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.