Åtalas för våldtäkt utanför Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern åtalas misstänkt för att ha våldtagit en kvinna natten mot den 1 juli. Våldtäkten ska ha skett i ett buskage längs riksväg 56 norr om Västerås.

Mannen åtalas för att ha våldtagit en kvinna i 25-årsåldern då hon klev av från en buss som mannen också rest med. Våldtäkten ska ha skett vid en hållplats längs riksväg 56 norr om Västerås. 35-åringen åtalas också för grov stöld sedan han stulit kvinnans mobil.

Enligt åtalet ska mannen ha tvingat kvinnan till ett oralt samlag genom våld och hot om våld. Mannen ska upprepade gånger ha knuffat kvinnan till marken, hållit fast henne och tagit strypgrepp. Han ska också ha uttalat hot om att döda kvinnan.

Grips med hjälp av offrets stulna mobil

Mannen tog sedan kvinnans mobiltelefon och flydde från brottsplatsen. Polisen kunde med hjälp av mobilen, som hade en spårningsfunktion aktiverad, gripa mannen.

Övervakningsfilm från bussen

Som bevisning åberopar åklagaren bland annat en film från övervakningskameran på bussen som både målsägande och tilltalad reste med. Där framgår att de två inte hade någon kontakt med varandra innan överfallet.

Vi har sökt mannens försvarsadvokat för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.