• Viktigt meddelande:

    Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Boende i närheten av kommunhuset i Kungsängen ombeds stanna inomhus tills vidare. Läs mer

Äventyrsgolf är en typ av bangolf där det tas mer friheter kring formen på banorna. Foto: Maria Lapenkova/SVT

Tävling ska utforma äventyrsgolfbana i Hallstahammar

Publicerad
Det är via en konsttävling som Hallstahammars kommun kommer avgöra hur den nya äventyrsgolfbanan kommer se ut. Tanken är att banan ska ha tema efter kända och historiskt viktiga byggnadsverk i kommunen.

Tanken är att äventyrsgolfsbanan ska ersätta den tidigare minigolfbanan som finns vid Skantzö camping och bad. Byggandet kommer ske under hösten 2018 och stå klar tidigt 2019 men först måste man komma fram till hur banan ska se ut. Nu uppmanas konstnärer eller konsthantverkare att skicka in idéer till äventyrsbanan efter ett tema på kända eller historiskt viktiga byggnadsverk i kommunen.

Fem platser att välja mellan

Byggnadsverken från kommunen som konstnärerna kan välja att gestalta är; Strömsholms slott, Kolbäcks Gästgiveri, Trångfors smedja, Skantzen och en kanalsluss.

Det bidrag som vinner tävling får totalt 150 000 kronor till att skapa sitt verk.

Vad är äventyrsgolf

Visa

Minigolf Open Standard (MOS-banor) även kallade äventyrsgolf är en variant på bangolf där banornas utformning har allt större frihet. Underlaget är ofta konstgräs och banorna i sig kan se väldigt olika ut i form av både hinder, avgränsningar och längd. Till exempel kan banan vara ett stort slott eller en väderkvarn.

Källa: Bangolf.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer