Foto: TT

Avslag för Johanna Möller – nekas prövningstillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Möller får inte prövningstillstånd. Det meddelar Högsta domstolen i dag. Beskedet kan inte överklagas. Därmed står hovrättens dom fast.

Beslutet kan inte överklagas. Därmed står hovrättens dom på livstidsfängelse fast. Johanna Möller är skyldig till mord- och mordförsöket på sina föräldrar.

I beslutet skriver HD att domstolen gått igenom materialet och att det inte har framkommit något skäl att meddela prövningstillstånd.

Arbogafallet

– Min klient är besviken och förvånad över att dömas för något hon anser sig vara oskyldig till, säger advokat Amanda Hikes, som försvarat Johanna Möller under processen.

Kammaråklagare Jessica Wenna säger att beskedet var väntat.

– Det fanns ingen fråga av prejudiciell betydelse, säger Wenna.

Högsta domstolen får in cirka 5 000 överklaganden per år – endast drygt 100 av dem får prövningstillstånd.

Prövningstillstånd lämnas bara om Högsta domstolen, HD, avgörande kan få betydelse som prejudikat, det vill säga ge ledning för hur andra liknande fall ska bedömas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet