Knivman jagade skolbarn i Västerås – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

En 11-årig pojke gick in i ett skogsparti för att kissa. Där konfronterades han av en man som drog kniv mot pojken, som sprang därifrån. Händelsen rubriceras som försök till människorov.

Händelsen inträffade i Västerås vid lunchtid under torsdagen. Enligt uppgift var pojkarna på väg tillbaka till skolan där de går efter en lektion på annat ställe. En pojke gick då in i ett närliggande skogsparti för att kissa.

– Där möter han en man som visar en kniv och säger åt honom att följa med. Men pojken springer tillbaka till sina kamrater, berättar Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt.

Pojken ska ha lämnat ett gott signalement på mannen han mötte i skogen, men ska inte ha känt igen honom sedan tidigare.

Daniel Wikdahl berättar att stora polisresurser sattes in i sökandet efter den misstänkta gärningsmannen, men ingen hittades som passade beskrivningen. Pojken beskrivs som skärrad, men ska inte ha fått några fysiska skador av händelsen.

– Hela händelseförloppet är inte fullständigt klarlagt än. Vi vill vara helt säkra över vad som har hänt, säger Daniel Wikdahl.

Polisen rubricerar händelsen som försök till människorov.

– Utifrån de uppgifter som vi samlat in så rör det sig om det, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.