Den verksamhet som tidigare fanns och som stängdes för en tid sedan, omfattade bara barn upp till fem år. Foto: /arkiv/genrebild

Nu ska Skinnskatteberg ta hand om barnen på obekväm arbetstid igen

Publicerad

Under 2022 kommer Skinnskattebergs kommun återigen att ha barnomsorg öppen även under obekväm arbetstid. Och den här gången inkluderas även fritidsbarnen.

– Jag tänker att det främst möjliggör för ensamstående föräldrar att komma ut i arbete, men att det också underlättar för de föräldrar som jobbar skift, säger Linda Matinlassi, rektor för förskolorna.

Verksamheten kommer att finnas på förskolan Solgården i Skinnskattebergs tätort och vara öppen för barn mellan ett och tolv år. Förändringen innebär att det från och med läsåret 2022/2023 kommer att finnas möjlighet till barnomsorg från kl 05.30 till 22.30.

Fritidsbarn och förskolebarn på andra närliggande förskolor kommer att ha kvar sin ordinarie plats och få sällskap att gå till Solgården när deras verksamhet stänger.

– Barn i Riddarhyttan till exempel, som inte kan gå emellan verksamheterna, kommer att få erbjudande om att flytta och gå på Solgården även dagtid, berättar Linda Matinlassi.

Beslutet fattades av kommunstyrelsen under våren men utökningen, som innebär en driftökning på 470 000 kronor för barn- och utbildningsutskottet, kommer att tas upp i budget först 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.