Beautytown Cruisers: ”Hoppas vi får ha byggnaden ifred”

Publicerad

I september 2017 brann bilklubben Beautytown Cruisers lokaler ner i Fagersta. Knappt två år efter branden är det nya klubbhuset nästan klart.

Byggmöten, donationer av människor från hela Sverige och blandade känslor. Det är ett axplock av vad bilklubben Beautytown Cruisers upplevt de senaste två åren. 

– Det har varit en lång resa, som samtidigt gått väldigt snabbt. I början visste vi inte vad som skulle hända och det var väldigt mörkt rent känslomässigt, berättar Mia Skult, viceordförande i Beautytown Cruisers i Fagersta.

Byggprojektet närmar sig slutet

En besiktning har gjorts invändigt och slutet för byggprojektet närmar sig. Det som skiljer den nya byggnaden från den gamla är bland annat att serveringsdelen är spegelvänd för att få in mer ljus från fönstren. Den höga delen i byggnaden är också aningen lägre.

– De nya lokalerna är fina, men jag saknar de gamla. Vi hade slitit för dem och jag saknar känslan som fanns i de gamla lokalerna, säger Roger Fridolfsson, ordförande i Beautytown Cruisers Fagersta.

”Hoppas vi får ha byggnaden i fred”

Under veckan hoppas klubben på att börja använda vissa delar av lokalerna. Sista augusti vankas det en familjefest med bland annat bilutställning. Till dess hoppas klubben att allt är klart, inklusive marken. 

– Många är nyfikna på hur de nya lokalerna ser ut och de kommer få se dem. Nu är det bara att hoppas att vi får ha byggnaden ifred. Både vi och andra vill glädjas av lokalerna, säger Roger Fridolfsson.

I klippet får du en rundvandring i de nya lokalerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer