I både Hallstahammar och Västerås förlängs istället vårterminen med en dag samt att en studie- eller kompetensutvecklingsdag kommer att bli skoldag. Foto: SVT

Beslut: Höstterminerna avslutas tidigare i Hallstahammar och Västerås

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen togs beslut i både Västerås och Hallstahammar om att avsluta grundskolornas höstterminer tidigare än planerat, den 18 istället för 22 december.

– Vi har hela tiden lyssnat på rekommendationerna och gör det nu också, vi förlänger vårterminen istället, berättar Anna Landehag, skolchef i Hallstahammars kommun.

På måndagen gick Västmanlands smittskyddsläkare ut och uppmanade alla grundskolor i Västmanland att avsluta sina höstterminer senast den 18 december.

Västerås och Hallstahammar är de två kommuner i Västmanland som fortfarande haft skolavslutning planerad till den 22:a.

Under måndagseftermiddagen hölls dock möten i de båda kommunerna där skolchef och direktör fattade beslut om att grundskoleleverna även där kommer att få går på jullov redan den 18:e.

– Det är en stor fråga. Det är många som jobbar i våra verksamheter som är trötta och slitna och oroliga för smittspridningen. Det är också många som velat sluta tidigare, säger Anna Lundberg (L) grundskolenämndens ordförande i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet