Foto: TT

Biblioteket tipsar: Det kan du göra på hemestern

Uppdaterad
Publicerad

Har du semester på hemmaplan, så kallad hemester? På biblioteken kan man hitta inspiration för utflyktstips och information om hemmaprojekt.

På biblioteket i Arboga har man tagit vara på trenden att allt fler stannar hemma under semestern. Därför har de satt upp en sektion med tips och inspiration för hemestern.

– Det är många som använder semestern till att vara hemma och fixa. Bygga om, dona i trädgården eller måla om. Så vi har plockat fram böcker med det temat, säger bibliotekarien Elisabeth Leijon Karlsson.

Finns inspiration att hämta

Vare sig man funderat på att bygga den där uteplatsen eller vill plocka bär och safta och sylta, så finns det inspiration att hämta.

Om man är sugen på att vara turist på hemmaplan så har biblioteket tagit fram lite tips.

– Det är vanligt att man av olika anledningar väljer att semestra i närområdet. Det finns väldigt mycket att se här på hemmaplan också, säger Elisabeth Leijon Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.