Foto: SVT, Robert Gustavsson

Bilfesten räddas

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en bilträff i Västerås nästa sommar. Det lovar entreprenören Klas Brink som öppnar upp för att ta över Power Meet.

– Jag har bokat upp Johannisbergs flygfält för en bilträff 6-8 juli 2017, så en bilträff blir det i någon form, säger Klas Brink.

Viktigt för Västerås

Västeråsaren tillika entreprenören och bilentusiasten, Klas Brink, är redo att – om det går – ta över Power Meet eller i all fall säkra bilträffens framtid i Västerås.

Jag tycker att Power Meet är en väldigt viktig del av det som händer i Västerås. Staden är känd för bilevenemanget som har funnits i över 30 år. Det är synd att Kjell vill lägga ner evenemanget och jag vill jobba för att evenemanget ska leva vidare, säger Klas Brink.

Arrangören rånades

Det var i måndags som Power Meets grundare och arrangör, Kjell Gustavsson, meddelade SVT Nyheter Västmanland att han efter 39 år lägger ner bilträffen i Västerås. Beslutet tog han sedan han och hans fru rånats på en stor summa pengar i samband med årets Power Meet.

LÄS MER: Starka reaktioner efter Power Meet-beskedet

”Jag klarar det”

Klas Brink har i 15 års tid arbetat vid sidan av Kjell Gustavsson. På uppdrag av Västerås & Co har Brink ansvarat för kringarrangemang bland annat cruisingen på stan och finbilscruisingen. Det senaste året har han även hållit i burnouterna på Hälla och anser att han är rätt person att driva vidare en bilträff.

Jag har drivit andra event tidigare och vet hur mycket jobb det är. Men med bra planering, bra kontakter och bra folk runt omkring så är jag helt övertygad om att det här går.

LÄS MER: Uteblivet Power Meet kan innebära storsmäll för Västerås

Varit i kontakt

Brink säger att han har varit i kontakt med Kjell Gustavsson som äger varumärket Power Meet men har ännu inte fått något besked om ett samarbete är möjligt.

Är inte det här att roffa åt sig evenemanget?

– Det kan man tycka, men ska vi försöka rädda kvar den här bilträffen i Västerås så tror jag att det är ganska bråttom, annars kommer den här träffen att hamna i någon annan stad under någon annans tak. Det finns många som vill anordna den här typen av bilträffar som säkert står på kö att ta det här datumet, säger Klas Brink.

Inget samarbete

Till SVT Nyheter Västmanland säger Kjell Gustavsson att det inte blir något samarbete och att bilträffen, som Klas Brink planerar, inte kommer att gå under Power Meet-flagg.

– Power Meet är ett varumärke som vi har jobbat med i 39 år. Vi kommer att sätta ett pris på det, säger Kjell Gustavsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Power Meet 2016

Mer i ämnet