”Hela klubben är borta så det är kaos”

Publicerad

Bilklubben Beautytown Cruisers lokal i Fagersta totalförstördes i en brand i helgen. Enligt uppgifter fanns tre bilar i lokalen, den dyraste värd över en miljon kronor.

– Det är fullständig katastrof eftersom de inte hann få ut bilarna ur garaget, tre bilar har brunnit upp. Hela klubben är borta så det är kaos, säger Roger Fridolfsson, ordförande för Beautytown Cruisers.

Ordförande i Beautytown Cruisers Roger Fridolfsson. Foto: Daniel Brodén

Utreds som grov mordbrand

Polisen utreder nu händelsen som grov mordbrand och det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Det vi först och främst måste göra är att konstatera om det är en anlagd brand eller inte, i nuläget ser det ut som att mycket tyder på att det är så och vad det beror på vill vi inte gå in på, säger Joachim Björk, polis i Fagersta.

”Fanns brandfarliga vätskor i lokalen”

Om det kommer att bli en teknisk undersökning av branden och när den kommer att genomföras avgörs av polisens tekniska sektion i Västerås.

– De får också ta del av det material som finns och får göra en bedömning om det är möjligt för dem att komma ut hit och i så fall om det finns chans om man hittar något. I det här läget är det ganska svårt med tanke på att det fanns uppgifter om att det fanns bilar i lokalen och det innebär ju även att det fanns brandfarliga vätskor i lokalen naturligt, säger Joachim Björk, polis i Fagersta.

”Måste försöka samla oss”

Trots att medlemmarna har lagt ner tidskrävande arbete på att renovera lokalen, är det ändå inte slutet för dem.

– Vi måste försöka samla oss allihopa. Jag vet inte hur man ska försöka få tag på en lokal där vi kan hålla till, det finns ju inte så många i Fagersta. Tiden får visa det men vi är eniga, vi kommer fortsätta, det är inga problem med det, säger Roger Fridolfsson, ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.