Mikael Thorsén är biografansvarig på bion i Surahammar och han menar att publiken längtar efter att få gå på bio igen. Foto: Caroline Slotte/SVT

Bion i Surahammar öppnar först till hösten: ”Man längtar efter popcornlukten”

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin har Mikael Thorsén jobbat åtta timmar i veckan på bion i Surahammar på grund av korttidspermittering. För honom har det mest blivit jobb hemifrån och biosalongen har stått tom. 

– Det har varit ett tråkigt och långsamt år, berättar han. 

Det har varit många utmaningar för bion i Surahammar det senaste året. Bion har hållit stängt sedan april 2020 med undantag för ett par veckor kring höstlovet samma år.

– Man längtar ju efter en full salong, att det luktar popcorn och att folk skrattar, gråter och är rädda om vart annat, säger Mikael Thorsén, som är biografansvarig.

Men trots att restriktionerna lättar 1 juni och det blir möjligt att ta emot 50 besökare, kommer bion att avvakta. 

– Vi vet av erfarenhet att vi inte lockar så många besökare här i Surahammar under sommaren, så vi väntar till hösten. Då är det säkert bättre läge i pandemin och fler är vaccinerade dessutom, förklarar Mikael Thorsén.

I klippet berättar Mikaél Thorsen om saknaden efter publiken och hur det gått för bion det senaste året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.