Polisens presstalesperson Pelle Nellberg berättar om gripandet av den misstänkte. Vidare berättar biträdande rektorn om hur eleverna och personalen hanterar situationen. Foto: Melker Blomberg

Biträdande rektorn: ”I slutändan går det ut över våra elever”

Publicerad

Runt 10.30 greps en person misstänkt för att ha skickat hotet och nu förhörs mannen av polisen. Skolan håller öppet under fredagen och torsdagens nationella provtillfälle kommer ske vid ett annat tillfälle.

Under torsdagen har Rudbeckianska gymnasiet hållit stängt med anledning av ett hot mot skolan. Skolan kommer hålla öppet som vanligt igen under fredagen och en person är gripen misstänkt för att ha skickat hotet.

– Det är naturligtvis jätte tråkigt att det händer, i slutändan går det ut över våra elever och personal ska känna sig otrygga och det är otroligt tråkigt, säger Mikael Blom som är biträdande rektor på Rudbeckianska gymnasiet.

Förundersökningsledaren bedömer hotet som grovt olaga hot mot grupp, vilket även blir brottsrubriceringen.

– Detaljerna i hotet är inget som vi kommenterar, men polisen har hållit förhör med den misstänkte mannen och kommer fortsätta med det. Ärendet leds nu av åklagare, säger polisens presstalesperson Pelle Nelllberg.

Ett nationella prov i svenska skulle egentligen ha hållits under torsdagen, men enligt Blom kommer eleverna få skriva provet under ett annat tillfälle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer