Så här såg det ut 2017 när det var dags för dåvarande majoriteteten i Västerås, C, KD, S och MP att lägga fram sin budget. Nu är KD inte med i samtalen om ett styre. Foto: SVT

”Blir det här verklighet sätter sig C och L i knät på förlorarna”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter om den nya tilltänkta majoriteten är Kristdemokraterna ute ur leken och hamnar i opposition. Amanda Agestav (KD) – Jag tror att det är ett styre som får det svårt. De har gått till val på helt olika saker och det kommer vi att påminna dom om. De kommer inte få det enkelt om det här blir verklighet.

– Utifrån uppgifterna som framkommit media så är vi inte med i styret. Vi har även fått signaler från vissa partier att det är så, men inte från Anders Telljebäck själv, säger Amanda Agestav (KD).

Anledningen att de inte är med i diskussionerna om det nya styret i Västerås tror hon är ren matematik.

– Vi behövs inte för att få majoritet. Man nöjer sig med makten, säger hon.

Hur ser du på det nya förmodade styret?

– Jag tror att det är ett styre som får det svårt. De har gått till val på helt olika saker och det kommer vi påminna dom om. De kommer inte få det enkelt. Vi ser ju att väljarna har röstat för ett annat styre och vi ser att allianspartierna har ett starkare stöd, säger Amanda Agestav (KD).

Är det klart då?

– Alliansens samtal är avslutade, men om det kör ihop sig så är vi beredda, avslutar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer