Brand i bilverkstad i Kolbäck

Publicerad

Vid femtiden på fredagsmorgonen kom larmet att det brann på en bilverkstad i Kolbäck. Två personer befann sig i byggnaden när den startade, men de har klarat sig utan skador, enligt polisen.

Räddningstjänst och polis kallades tidigt på fredagsmorgonen till en bilverkstad i Kolbäck som börjat brinna.

Branden ska ha startat i en husbil och sedan spridit sig till själva verkstadsbyggnaden.

Två personer befann sig i byggnaden då branden startade, men ska ha klarat sig utan skador och befinner sig nu utanför byggnaden.

– Vi är på plats och släckningsarbete pågår. Branden är inte under kontroll ännu, säger Per Larsen som är inre befäl på Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Foto: Läsarbild

Kan vara anlagd

Tre stationer är på plats och hjälper till med släckningsarbetet: Hallstahammar, Kolbäck och Västerås.

– Det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader, men det står ju lite skrotbilar på platsen, så det finns risk att branden sprider sig till dem, säger Per Larsen.

I nuläget vet man inte hur branden startade men polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

Platsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning som ska genomföras så fort släckningsarbetet är avklarat och det har svalnat på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer