-Det kommer nog att fortsätta ryka en hel del under förmiddagen, säger räddningstjänstens ledningsbefäl. Foto: Niklas Hagman

Intensiva timmar för räddningstjänsten när garagebyggnad i Västerfärnebo brann

Uppdaterad
Publicerad

Under tidiga tisdagsmorgonen har totalt nio av räddningstjänstens enheter arbetat i omgångar för att bekämpa en brand i en större garagebyggnad i Västerfärnebo i Sala kommun.

– Det har varit intensiva timmar men ingen livräddning, bara materiella skador, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl hos räddningstjänsten.

Larmet om branden i garagebyggnaden av modell större kom strax efter klockan tre. I och i anslutning till garaget fanns både bilar, husvagnar och bråte.

Initialt fanns även risk att branden skulle sprida sig till skogen intill.

Enligt räddningstjänsten rasade stora delar av plåtbyggnaden och lade sig över glödbränder vilket försvårade släckningsarbetet.

-Det gjorde att det var svårt att komma åt att släcka. Men strax före halv sju kunde vi lämna platsen och lämna över till fastighetsägaren, säger Magnus Bengtsson.

Det är ännu oklart hur mycket som blivit förstört i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.