Byggnaden kommer troligtvis att brinna ner, enligt räddningstjänsten. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Brand i MC-klubb i Surahammar – byggnaden totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en mc-klubb i Surahammar vid sjutiden på söndagsmorgonen. Byggnaden totalförstördes och bara plåttaket var kvar senare på eftermiddagen.

Byggnaden, som tillhör en mc-klubb, började brinna vid sjutiden på söndagsmorgonen, men vad som startat branden vet man inte ännu.

Kan påverka tågtrafiken

– Det är många låsta dörrar och ett tak som har ramlat in, så vi kommer inte in i byggnaden, sade inre befäl Frank Granath vid Mälardalens Brand- och Räddningsförbund under pågående räddningsarbete.

Det finns inga uppgifter om personskador, men den kraftiga rökutvecklingen kan eventuellt påverka tågen som kör förbi, enligt räddningstjänsten.

Ingen misstanke om brott

Även polisen befann sig på plats för att assistera räddningstjänsten, men i nuläget finns inget som tyder på att branden är anlagd. Enligt uppgifter till SVT Västmanland förvarades cirka tio motorcyklar i huset.

– Vi kommer att rubricera händelsen som brand utan misstanke om brott, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

Vid 16-tiden avslutade Räddningstjänsten släckningsarbetet och lämnade platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.