Branden startade vid ett café och enligt räddningstjänsten är rök- och vattenskador omfattande. Foto: Jenny Berggren/SVT

Brand i Punkt-gallerian i centrala Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i gallerian Punkt i centrala Västerås natten mot torsdag. Branden startade vid ett café och enligt räddningstjänsten är rök- och vattenskador omfattande. En man i 55-årsåldern har gripits.

Larmet om branden som startade vid Espresso House kom strax efter halv två. Initialt fanns stor risk att branden skulle spridas ytterligare men kunde begränsas av räddningstjänsten.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand. Vi satte in tre styrkor direkt och fick snabbt branden under kontroll, säger Gunnar Henriksson, inre befäl hos Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Branden på Punkt i Västerås

Ett par timmar senare grep polisen en man i 55-årsåldern som misstänks ha med branden att göra. Det har inletts en förundersökning om mordbrand.

Gallerian har spärrats av för teknisk undersökning som ska genomföras så snart det är möjligt. Under morgonen är räddningstjänsten kvar på platsen och kör rökfläktar bland annat.

TV: Här eldhärjas gallerian – se bilder från branden på Punkt i Västerås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Punkt i Västerås

Mer i ämnet